Service-hotline 03 710 82 99
Keuze uit veel merken
Exclusieve nieuwsbriefvoordelen
0

Verlanglijstje

Geboortelijstje

Een klantenrekening heeft
vele voordelen
Meld u nu aan

Op zoek naar een passend cadeau? Wij helpen u daarbij!
Wat is uw budget?
tot 20 euro
20 - 40 euro
meer dan 40 euro
gelijk
Voor welke gelegenheid zoekt u een cadeau?

baby-walz cadeaubonnen
U bevindt zich: Home > babywalz service > Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden


1.    Bestellen zonder risico


Binnen 2 weken ontvangt u alle artikelen 14 dagen vrijblijvend op zicht bij u thuis. Zijn er artikelen die u niet  bevallen, dan kunt u deze kosteloos omruilen of terugsturen via de post.

Bij de bestelling van een geschenkbon rekenen wij € 1,50 aan voor administratieve kosten.

Gepersonaliseerde artikelen, CD's, MC's, video's, DVD's, cosmetica en hygienische artikelen kunnen uiteraard niet worden teruggenomen.

Zijn er artikelen die u niet bevallen, dan kunt u deze omruilen of terug - sturen in hun originele verpakking . samen met een ondubbelzinnige verklaring van uw beslissing de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het bijgevoegde modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht.  Hygiënische en gepersonaliseerde artikelen en, cd’s, muziekcassettes, video’s en dvd’s waarvan het zegel werd verbroken kunnen uiteraard niet worden teruggenomen. Gelieve uw pakket te frankeren.

Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.


2.    Meerlingenkorting


Bent u in verwachting van meerlingen of bent u reeds ouders van meerlingen? babywalz helpt u graag bij uw meervoudige taak. Als ouders van meerlingen en ook tijdens de zwangerschap krijgt u bij ons 10% korting. Alles wat u moet doen is bij de bestelling aangeven dat u een twee- of meerlingen verwacht of na de geboorte kopieën van de geboorteoorkonde meesturen. Tot de tweede verjaardag van uw kinderen krijgt u dan automatisch bij alle aankopen 10% korting.

Uitgezonderd geschenk-bonnen en kinderwagens van ESPRIT. De korting is niet overdraagbaar en kan niet met andere promotionele acties gecumuleerd worden. De korting kan niet in mindering worden gebracht op reeds geplaatste bestellingen. Personeelsleden van Walz en daaraan verbonden ondernemingen, of hun familieleden, evenals andere coöperatieve-partners, mogen niet aan deze actie deelnemen.

Voor meer informatie kunt u ons bereiken op het nummer 03 710 82 99.

 

3.    Onze leveringsservice


babywalz besteedt uitermate veel zorg aan uw bestelling en aan de uitlevering ervan. Wij willen immers tevreden klanten. Uw deelname in de verzendkosten bedraagt € 4,95. Naleveringen zijn steeds vrij van verzendkosten. Bij meubels en gepersonaliseerde artikelen is de leveringstermijn 3 weken. Niet vergeten als alles vóór de geboorte moet worden geleverd.


Bestelt u zware of volumineuze artikelen, zien wij ons genoodzaakt € 14,95 extra vrachtkosten bovenop de normale verzendkosten te berekenen.

 

4.    Betalingsgemak


Betaling is mogelijk via kredietkaart, vooruitbetaling, Paypal.

 

5.    Herroepingsrecht

U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag van levering.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen van uw beslissing de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het bijgevoegde modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht.

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.


Gevolgen van de herroeping

Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.


Instructies voor het invullen van het formulier

Voeg hier één van de volgende tussen aanhalingstekens vermelde tekst in :

- voor verkoopovereenkomsten : "waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.";

- voor overeenkomsten waarbij de consument in dezelfde bestelling meerdere goederen heeft besteld die afzonderlijk worden geleverd : "waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het laatste goed fysiek in bezit krijgt.";

- voor overeenkomsten betreffende de levering van een goed bestaande uit verschillende zendingen of onderdelen : "waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, de laatste zending of het laatste onderdeel fysiek in bezit krijgt.";

- voor overeenkomsten betreffende regelmatige levering van goederen gedurende een bepaalde periode : "waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het eerste goed fysiek in bezit krijgt.".


Vul hier uw naam, woonadres en, indien mogelijk, uw telefoonnummer, fax en e-mailadres in.


U kunt het modelformulier voor herroeping of een andere duidelijk geformuleerde verklaring ook elektronisch invullen. Als u van deze mogelijkheid gebruik maakt zullen wij u onverwijld op een duurzame gegevensdrager (bijvoorbeeld per e-mail) een ontvangstbevestiging van uw herroeping sturen.


U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen;


U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening.

 

Modelformulier voor herroeping:
www.baby-walz.be/fileadmin/editor/BABY_Relaunch/AGB/Babywalz_BE_Widerrufsformular_1114.pdf

6.    Meubelaankoop


Om de verzendkosten voor u zo laag mogelijk te houden, worden alle meubelstukken – tenzij anders vermeld – in losse stukken geleverd.


7.    Vervangingsonderdelen


Van de meeste artikelen kunnen wij vervangingsonderdelen voor u bij de fabrikant bestellen. Heeft u vragen hieromtrent, bel dan onze onderdelenservice. Op het nummer 03/710.82.55 kunt u van maandag tot vrijdag van 9 tot 16.30 uur met al uw vragen terecht. Of stuur ons uw vraag per e-mail: info@baby-walz.be


8.    Batterijen en Milieu


Batterijen behoren niet tot het gewone huisvuil, dat wist u intussen wel. Maar weet u ook dat u als verbruiker eveneens moreel verplicht bent het milieu een handje te helpen? Mogen wij u, als milieubewuste klant, daarom vragen uw gebruikte batterijen te deponeren bij de erkende verzamelcentra of daar waar batterijen verkocht worden.


9.    Milieuzorg doen we met z'n allen


In de postorderverkoop zijn verpakkingen nodig om uw artikelen tijdens de verzending te beschermen. Opdat de vuilnisbelten niet nog meer zouden toenemen, zijn al onze verpakkingen voorzien van het groene punt. U kunt ze dus voor recyclage laten ophalen of naar het containerpark in uw buurt brengen.


10.    Recupel


Vanaf 1 juli 2001, wordt in België volgens de regionale overeenkomsten inzake milieupolitiek bij de aankoop van elk nieuw elektrisch of elektronisch apparaat een bijdrage geïnd ten voordelen van de vzw Recupel. Deze officieel erkende instantie is belast met het hergebruik en recycleren van afgedankte elektronica en dit volgens de hieronder overgenomen tabel (niet-volledige lijst). Kleine huishoudapparatuur (apparatuur voor massage, lichaamsverzorging en persoonlijke hygiëne): € 1,–.


11.    Voor de volledigheid…


De prijzen op deze website blijven geldig tot de nieuwe uitgave van de webshop. Wijzigingen voorbehouden.

baby-walz GmbH behoudt zich het recht voor om bestellingen te weigeren. Desgewenst kunt u ons schriftelijk om de reden verzoeken. De goederen blijven eigendom van baby-walz GmbH tot volledige betaling van de verschuldigde som.

Deze leveringsvoorwaarden zijn alleen van toepassing op leveringen binnen België. Bent u een klant uit een ander land, ga dan naar: www.baby-walz.com om uw land te kiezen.

Alle gegevens, teksten en beelden zijn eigendom van baby-walz GmbH Gebruik voor commerciële doeleinden is verboden.


12.    Garantiebepalingen


De wettelijke bepalingen zijn van toepassing. Als consument van een consumptiegoed hebt u een wettelijke waarborg op conformiteit van het aangekochte product gedurende twee jaar. Voor specifieke vragen met betrekking tot de garantiebepalingen van babywalz, gelieve contact op te nemen met onze klantenservice op het nummer 03/710.82.55 (elke werkdag van 9-16u.30).


13.    Privacybeleid


De ingewonnen informatie op deze mailing is bedoeld voor intern gebruik van baby-walz GmbH d.m.v. gegevensverwerking. Zij mag ten allen tijde meegedeeld worden aan organismen die contractueel verbonden zijn met baby-walz GmbH. Zij geeft recht op inzage en verbetering zoals voorzien in de wet van 8/12/1992 betreffende de bescherming van het privé-leven in het kader van gegevensverwerking.


14.    Beroepsprocedure/beslechting van geschillen


De EU-commissie heeft een platform voor buitengerechtelijke geschillenbeslechting. Dat geeft consumenten de mogelijkheid om conflicten aangaande hun onlinebestelling in eerste instantie op te lossen zonder een rechtbank in te schakelen. Het platform voor het beslechten van geschillen is bereikbaar via de externe link http://ec.europa.eu/consumers/odr/ . Ons mailadres is: info@baby-walz.be

Wij doen ons best om eventuele meningsverschillen voortvloeiend uit ons contract met de klant in goed overleg bij te leggen. Bovendien zijn wij niet verplicht deel te nemen aan een bemiddelingsprocedure en kunnen wij onze klanten de deelname aan een dergelijke procedure helaas ook niet aanbieden.’


15.    Verantwoordelijk voor de inhoud


baby-walz GmbH
Steinstrasse 28
88339 Bad Waldsee
Duitsland
Ingeschreven bij de Amtsgericht Ulm met ondernemingsnummer: HRB 724772

Tel.: 03 710 82 99
E-Mail: info@baby-walz.be
Bedrijfsleiding
Stefan Weychert
Bankgegevens
UniCredit
IBAN: DE20 7002027000154168 64
BIC: HYVEDEMMXXX


Contact

14 dagen recht van retour. baby-walz GmbH.

Alle prijzen incl. BTW, de € 4,95 verzendkosten niet inbegrepen. Vanaf € 150,- betaalt u geen verzendkosten.

*Vrijblijvende adviesprijs van de fabrikant.