Service-hotline 03 710 82 99
Keuze uit veel merken
Exclusieve nieuwsbriefvoordelen
0

Verlanglijstje

Geboortelijstje

Een klantenrekening heeft
vele voordelen
Meld u nu aan

Op zoek naar een passend cadeau? Wij helpen u daarbij!
Wat is uw budget?
tot 20 euro
20 - 40 euro
meer dan 40 euro
gelijk
Voor welke gelegenheid zoekt u een cadeau?

baby-walz cadeaubonnen
U bevindt zich: Home > Tips en informatie > Tips & advies > De zwangerschap
De zwangerschap

Voor beiden een mooie tijd

U heeft het beslist al vermoed, want “blijde gebeurtenissen werpen hun schaduw vooraf”: De onverwachte afkeer van bepaalde geurtjes, de onbedwingbare trek, het onaangename trekken in uw borsten en natuurlijk het uitblijven van de menstruatie. De zwangerschapstest bevestigt het dan: “U bent zwanger!” d.w.z. twee mensen delen plotseling een groot geheim en een grote verantwoordelijkheid voor een nieuw leven, dat op het tijdstip van de test al vol leven is, een piepklein hartje heeft, nauwelijks 1 gram weegt en ca. 5 mm groot is. Maar hoe klein het ook is, het zorgt toch al voor een grote verandering in uw leven met vele vragen. Zoals b.v. deze...

Ik als moeder, jij als vader??

De zwangerschap is niet alleen een tijd van groeien en ontwikkelen. Zwangerschap betekent ook: Een vrouw wordt moeder, een man wordt vader. Deze nieuwe rollen moeten worden aangeleerd. Wanneer daar nu meteen met uw partner over praat, met elkaar uw angsten en verwachtingen deelt en over uw nieuwe rol als gezin nadenkt, zal het minder problemen geven wanneer de baby er is. Gebruik de komende maanden om oplossingen te vinden, hoe beiden – vader en moeder – actief aan de verzorging van de baby kunnen bijdragen. Vergeet niet: uw kind heeft beide ouders nodig, die met hun levensomstandigheden tevreden zijn. De baby heeft een liefdevolle verzorging nodig, die echter niet alleen van de moeder moet komen!


„In blijde verwachting!”

Vrouwen die een kind verwachten, denken meer over hun gezondheid na dan anderen – en dat is maar goed ook! Per slot van rekening zijn er een paar dingen waar aanstaande moeders op moeten letten: laat nu, uit liefde voor uw kind, in ieder geval het gebruik van nicotine en alcohol achterwege en neem medicijnen alleen in overleg met uw arts. Want deze schadelijke stoffen kunnen de gezonde lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van uw baby reeds in de baarmoeder sterk beïnvloeden.

Zo vaak het kan: benen omhoog leggen!

Vooral voor uw aderen is de zwangerschap een zware belasting. Want de hoeveelheid bloed neemt toe en rekt de aderen uit. Dat kan tot zware benen en spataderen leiden. Vermijd lang staan en zitten en het kruisen van uw benen. Leg uw benen zo vaak mogelijk omhoog of wip uw voeten op en neer tijdens het zitten of staan.


Nu op gezonde voeding letten!

Een gezonde, uitgebalanceerde voeding is zeer belangrijk voor uw welzijn en de groei van uw kind. Daarom moet u nu voldoende plantaardige en dierlijke eiwitten, zuivere vetten, koolhydraten met ballaststoffen, vitamines en mineralen tot u nemen. En niet te vergeten: voldoende vloeistof, bij voorkeur zoutarm mineraalwater, thee en sap. Verdere informatie over het thema “Gezonde en uitgebalanceerde voeding tijdens de zwangerschap” is ook via uw gynaecoloog of uw arts te verkrijgen. Gewoon even vragen – voor uw welzijn en dat van uw baby helpt men u graag verder!

 


 

In gesprekken met andere moeders zult u steeds weer horen, hoe belangrijk een grondige voorbereiding voor een positief geboorteverloop is. Daarmee worden geboortevoorbereidingscursussen bedoeld, die u in het ideale geval samen met uw partner zou moeten volgen. Vraag na, wat er in uw omgeving wordt aangeboden. En kies een cursus uit, die u uitvoerig op de grote dag voorbereidt. Bij zo een cursus behoort een uitvoerige voorlichting over alle facetten van de zwangerschap en de geboorte. Door deze voorlichting worden uw angsten weggenomen. Ook adem– en ontspanningsoefeningen mogen in een geboortevoorbereidingscursus niet ontbreken, omdat deze oefeningen tijdens de geboorte extra energie en krachtreserves vrijmaken.

De zwangerschapsgymnastiek zorgt er verder nog voor, dat uw lichaam vóór de geboorte in goede conditie is en het bekken optimaal op de bevalling is voorbereid. Ook wanneer dit “gedoe om uw buik” u op dit moment misschien overdreven voorkomt, neem die geboortevoorbereiding serieus! Want met uw hulp en een positieve instelling verhindert u, dat de geboorte van uw kind een traumatische ervaring wordt. Een goede voorbereiding maakt het mogelijk de geboorte als een overweldigende belevenis te ervaren.

 


Mooi met buik!

De zwangerschap verstoppen in saaie, vormloze wijde gewaden – dat is verleden tijd! De huidige zwangerschapsmode is een “Mode met voorpret!” Het beste bewijs daarvan is de "Zwangerschapsmode”- catalogus van Baby-Walz! Daarin vindt u chique jurken, vlotte mini’s, perfect zittende jeans, blouses, jasjes, mooie lingerie voor ‘s nachts en een grote keuze uit perfect zittende dessous – kortom: Alles wat u in de komende maanden nodig heeft om u mooi en comfortabel te voelen!

Met liefde uitgekozen!

Om ervoor te zorgen dat de komst van uw baby goed is voorbereid, vindt u in onze catalogus alles, wat de eerste tijd nog aangenamer zal maken. Zoek in alle rust uit, wat u voor uw kleine schat nodig heeft. Wij hebben aan alles gedacht, zodat u niets vergeet!

Nu al aan borstvoeding denken?

Ja! Alle vrouwen die hun baby borstvoeding willen geven, moeten zich al weken vóór de geboorte met dit nieuwe thema vertrouwd maken. Raadpleeg een goed boek over borstvoeding om te weten hoe u nu al voor een harmonische borstvoedingsperiode kunt zorgen.

Het einde is in zicht!

Reeds bij het eerste artsenbezoek heeft de gynaecoloog of uw arts, de te verwachten geboortedatum, meegedeeld. En wat aanvankelijk nog een eeuwigheid leek, komt iedere week dichterbij. Vele vragen staan nog open: waar wordt de baby geboren? Thuis of in het ziekenhuis? Deze vragen moet u zo snel mogelijk beantwoorden, zodat u de geboorte rustig en vol vertrouwen tegemoet kunt zien.

Praat met andere moeders over hun ziekenhuiservaringen! Als uw gynaecoloog u het “groene licht” voor een thuisbevalling geeft, meldt u dan bij de plaatselijke verloskundige aan. Of wilt u de voordelen van een ziekenhuisbevalling combineren met de voordelen van een bevalling thuis? Dan is een poliklinische bevalling ideaal. U heeft alle voorzieningen van een ziekenhuis binnen handbereik en wordt geholpen door ervaren ziekenhuispersoneel. En een paar uur na de bevalling keert u met uw baby naar uw eigen vertrouwde omgeving terug, om met uw partner van de eerste levensdagen van uw baby intens genieten. Door het dagelijkse bezoek van de verloskundige, krijgen zowel moeder als baby een intensieve begeleiding. Voor vrouwen die na de bevalling heel erg uitgeput zijn, is een ziekenhuisverblijf een beter alternatief.


Contact

14 dagen recht van retour. baby-walz GmbH.

Alle prijzen incl. BTW, de € 4,95 verzendkosten niet inbegrepen. Vanaf € 150,- betaalt u geen verzendkosten.

*Vrijblijvende adviesprijs van de fabrikant.